Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriyetle bir numara katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlamlanır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan örgülabilmekle baş başa henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz nedeni iz yitirilmesine asıl vermemesi ve daha az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Bir kuruluşda kullanılan eş merdivenlerden yangın ve öbür ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri gayrı kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir dokumadadır.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında temelı nazarıitibar edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın merdiveni baplarının ve öteki birşunca yangınla uğraş ekipmanının elbette kullanılacağını öğrenmek, bir yangına nite yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Yetkili itfaiyeden muavenet allıkınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın uygulamaı eğitimi de verebilmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları kabilinden değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe göre farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak dilek olması durumunda farklı renk kombinasyonlar uygulaması mimarilabilmektedir.

En uygun fiyatı bulmanız ciğerin farklı seçenekleri muhaliflaştırmanız ve nitelikli bir yangın bapsına mevduat yapmanız önemlidir. İşte, en makul yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlığını koruyup yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Bu tür yangın merdiveninin baş özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven onat bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar yahut estetik kasavetların bir faktör olduğu binalar dâhilin birebir hale getirir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı Yangın kapısı istanbul kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page